{ "title": "Gece Kol Uyuşması", "image": "https://www.uyusma.gen.tr/images/gece-kol-uyusmasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:24:36", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Gece Kol Uyuşması, Kol uyuşması duruş pozisyonu düzgün olmayan bir yatma ve uzanma şekli sonucunda olabilir. Vücudumuzun herhangi bir bölgesi fiziksel bir baskı altında kalması sonucunda baskı altında kalan bölgeye kan akışının yavaşlaması ve engellenmesi de uyuşma yapabilmektedir. Ancak meydana gelen uyuşma o bölgede başka bir rahatsızlık olduğunun habercisi olabilir. Problemin ana kaynağını bulmak çok önemlidir. Boyun kasları, kolan giden sinirler, boyun omurları, omuriliğe baskı da uyuşma şikâyetleri yapabilir.

Gece Kol Uyuşma Neden Olur?
Kollarda hareketsizlik sonucunda karıncalanma ve uyuşma gibi görülen uyuşmaları ihmal edilmemeli ve Uzman hekime başvurulmalıdır. Bu tür şikâyetler çeşitli hastalıklara haberci olabilir. En önemli hastalık sebeplerinden biri de kuşkusuz beyin ve damar hastalığıdır.

Boyun fıtığı; Boyun omuru arasında bulunan kıkırdak disk dokusunun omurilik ve kolda bulunan sinirlere doğru taşmasıdır.

Boyun tutulması kas spazmı; Boyun tutulması genellikle boynu destekleyen kasların aşırı gerilmesiyle oluşan bir rahatsızlıktır. Aşırı spor, yanlış masa başı işi, iş aktivitesi kas spazmına sebep olur.

Kötü duruş ve boyunu kötü kullanma; Boyun sağlığına uygunsuz hareket ve duruş omur, disk, eklem ve bağ dokusunu yıpratır. Buda boyunu kötü kullanmanın önemli bulgusudur.

Kireçlenme; Kemik yapısında disklerde, bağlarda yıpranma başlar diskler keçeleşir ve esnekliğini emme özelliğini kaybeder. Kemiğin kalsiyum içeriği azalır.

Sigara, stres, gerilim; Sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlar boyun ağrısını artıran en önemli kronikleştiren sebepleridir.

Romatizmal hastalıklar; Vücudun bağışıklık sisteminin kendi hücreleri ile savaşması ile başlar. Omurgadaki kıkırdak ve kemik dokuları zarar görür.

Omurgada kırık ve kayma; Travma şiddeti ile boyun omurları kayarak omuriliği zarar verir. Omurilik ve sinir kesikleri görülebilir.

Sinir sıkışması; Omurilikten çıkan sinirler kollara ve ele giderken yol üzerinde bağ dokusu tarafından tuzaklanır. Sıkışma sonucunda el ve kolda kuvvetsizlik ve uyuşma olur.

Kemik erimesi; Özellikle kadınlarda görülen bir hastalıktır. Kemiklerde yumuşamaya yol açarak çok çabuk kırılmaya ve ağrıya sebep olur. Erken menopoz, aşırı alkol tüketimi, hareketsiz yaşam ve kalsiyum eksikliği osteoporoz riskini arttırır.

Omurga kanalında daralma; Omurilik ve sinirlerin geçtiği kanallarda daralma kaynaklı beslenmenin bozulmasıdır. İleri yaşlarda yürümede zorluk, eller ve kollarda uyuşma his kaybı görülmesidir.

Boyun incinmesi; Boyun hareketlerinde fazla zorlama sonucunda kemik, disk, bağ ve eklemlerde incinmedir. Zorlanmadan dolayı artan boyun ve kol ağrısı. Buna Kamçı Sendromu denir.
" } ] }