{ "title": "Hamilelikte Kol Uyuşması", "image": "https://www.uyusma.gen.tr/images/hamilelikte-kol-uyusmasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:53:04", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "Hamilelikte Kol Uyuşması, Anne adaylarının hamilelik döneminde el ve kollarda uyuşma, karıncalanma görülebilir. Daha ileri durumlarda güçsüzlük hissi de meydana gelmektedir. Bu hisler hamileliğin son dönemlerinde (Son 4 ay) daha fazla görülmektedir. Bu uyuşma ve karıncalanmanın asıl sebebi \"Karpal Tünel Sendromudur. \" Her ne kadar bazı meslek gruplarına özgü bir durum ve daha çok bilgisayar başında çalışan kişilerde görülme olasılığı daha yüksek olsa da hamilelik döneminde daha çok yaygınlaşmaktadır.

Hamilelikte Kol Uyuşması Belirtileri Nelerdir?
Bu hisler daha çok geceleri meydana gelir. Bazen kolun ön üst bölümünde de hissedilmektedir. Daha kronik durumlarda güçsüzlük hissi ve sakarlık durumlarında artma görülür. Uyuşukluk, yanma ve ağrı her iki elde de görülebilir. Doğum sonrasında belli bir zaman içerinde kendi kendine kaybolur.

Hamilelikte Kol Uyuşması Risk Faktörleri Nelerdir?
Hamilelikte Kol Uyuşması Nasıl Teşhis Edilir?

En iyi teşhis yöntemi nörolojik muayenedir. Muayene ardından anne adayından MR istenir. Daha sonra anne adayına EMG (Sinir iletim testi) yapılır. Aynı zamanda sistemik hastalıkları ayırt edebilmek için de kan tahlilleri yapılır. Doktor bu verileri incelediği esnada tanıyı kesinleştirdikten sonra anne adayına uygulanacak tedavi planı hazırlanır.

Öneriler
Hamilelikte Kol Uyuşması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavi gerektirecek durum bütün hamile kadınların %1'i ile 2'sinde görülür. Tedavi belirtilere göre değişir. Ameliyat ile tedavisi mümkündür fakat hamilelik esnasında nadiren uygulanır.
" } ] }