{ "title": "Kafanın Sağ Tarafının Uyuşması", "image": "https://www.uyusma.gen.tr/images/Kafanin-Sag-Tarafinin-Uyusmasi-82.jpg", "date": "21.01.2024 08:13:43", "author": "veysel gencol", "article": [ { "article": "Kafanın Sağ Tarafının Uyuşması, beyindeki sinirlerin ve omurilikte bulunan duyusal sinirlerin bir basınç altında kalması ya da ağır hasar alması gibi nedenlerle olur. Kafaya alınacak darbelerden dolayı başta karıncalanmalar ve uyuşma olabilir.

Kafanın Sağ Tarafının Uyuşması Neden Olur?

Tabi baştaki bu uyuşmalar fiziksel darbelerden kaynaklanabileceği gibi psikolojik nedenlerden de kaynaklanabilir. Aşırı sinir, aşırı stres, depresyon, endişe gibi oluşan rahatsızlıklar hem kafatasında hem de beyinde uyuşukluk oluşmasına neden olabilmektedir. Başta oluşan uyuşmaların beyin kanaması gibi çok ciddi bir neden de kaynaklanabilir. Tabi bunun yanında sadece geçici bir nedende kaynaklanabilir. Kafaya sert bir cisimle vurulması uyuşması bir kaza esnasında kafanın sert bir şekilde çarpılması sonrasında kafada uyuşma olabilir. Hatta bu darbe beyin kanaması gibi bir durumun oluşmasına neden olmaktadır. Kafanın sağ tarafındaki uyuşukluk önemli bir rahatsızlık olduğu için bir doktora başvurulmalıdır. Bunların dışında eğer beyinde bir tümör varsa bu tümörde kafanın sağ tarafına basınç yapar. Bu basınçta uyuşmaya neden olur.

Kafanın Sağ Tarafının Uyuşması, için değişik faktörler vardır. Bu faktörlerden birisi de şeker hastalığıdır. Çünkü şeker hastalığı vücudun birçok yerini etkiler. Duyusal sinirleri etkilediği için şeker hastalığı kafada uyuşmalara neden olur. Stresli işlerde çalışanlar zaman zaman kafamın sağ tarafı uyuşuyor gibi şikâyetler edebilirler. Bunun nedeni stres sinirsel olarak başın belirli bölgesinde bulunan bir damara etki ederek bu bölgede kanın pıhtılaşmasına neden olmaktadır. Böyle bir durumda ise oluşan damar tıkanıklığından dolayı beyinin bu kısmına az oksijen gider. Buda kafada uyuşmalara ve karıncalanmalara neden olur. Kafadaki uyuşmalara dikkat edilmesi gerekir. Çünkü kafadaki bir tıkanıklık beyin kanamasına yol açar. Kafadaki uyuşmanın dışında mide bulantısı, kusma, konuşmakta zorlanma gibi belirtiler görülürse geç kalınmadan tam teşekküllü bir hastaneye başvurulmalıdır. Bunun yanında uyuşma uzun süreli devama ediyorsa ve geçmiyorsa hayati öneme sahip olan bir hastalığın belirtisi olur. Böyle bir durumla karşılaşıldığında hiç vakit kaybetmeden Uzman bir doktora görünmelidir.

Kafanın Sağ Tarafının Uyuşması Tedavisi, tedavi aşamasında bir nöroloji uzmanına gidip muayene olunması yerinde olacaktır. Yapılan incelemeler sonucu bir tedaviye başlanır. Bu aşamada yapılacak öncelikle kan tahlilleri ve MR ve Emg gibi görüntüleme teknikleri kullanılır. Hastanın durumuna göre ciddi bir sorunla karşılaşılmadığı takdirde ilaç tedavisine gidilir. Beyin kanaması yoksa cerrahi yöntemler gerekmez. Bunun yanında psikolojik sebeplerden dolayı bir uyuşma varsa bu hastalara sakinleştirici ilaç verilir.
" } ] }