{ "title": "Sol Omuz Uyuşması", "image": "https://www.uyusma.gen.tr/images/Sol-Omuz-Uyusmasi-98.jpg", "date": "21.01.2024 03:27:56", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Sol omuzda uyuşma, genellikle sık karşılaşılan problemler arasında yer alır. Omuz bölümünde şiddetli karıncalanma ve uyuşma kan dolaşım sisteminin zayıfladığının habercisi olabilir. Omuz bölgesinde ağrı ile meydana geldiği de görülebilir. Omuz bölümünde uyuşma ve karıncalanma olmasının nedenleri arasında kalp krizi gibi ciddi problemlerin olması da yer alabilir. Omuz uyuşması kişinin günlük yaşantısını etkileyen durumlar arasında yer alırken; kişinin yaşam kalitesini düşürür. Gündelik hayat içerisinde yüksek tempoda çalışılması ve yaşadığı aşırı stres sebebiyle omuz uyuşması meydana gelebilir.

Sol omuzda uyuşma neden olur?

Sinir sıkışmasına bağlı omuz uyuşması, omuzda bulunan uyuşma sebepleri arasında yer alabilir. Bunun yanında uyuşma ile gözlenen karıncalanma gibi problemlerde yer alır. Sinir sıkışması bu şikâyetlerin altında yatan sebep olarak bilinirken; genelde şeker hastalarında görülen diyabetle alakalı sıkıntıdır. Diyabetik olarak gözlenen omuza doğru uzun süre baskı uygulanması sonucu oluşan bu şikâyette sinir sıkışması ve hasarının belirlenmesi, buna göre uygun tedavinin yapılması gerekir.

Dolaşım sistemi bozukluğu, sol omuz uyuşması şikâyetleri arasında yer alır. Vücutta dolaşım bozukluğu olduğu zaman yeterli miktarda kan dolaşımı meydana gelmez. Bu durumda kol bölgesinde uyuşma gözlenirken; bu uyuşma omuz kısmına kadar yayılabilir. Dolaşım bozukluğunun ciddiye alınarak mutlaka doktor tedavisi ile tedavi edilmesi gerekir.

Vitamin eksikliği, omuz bölgesinde uyuşma olmasının sebepleri arasında vitamin eksikliği de yer alır. Kişinin yetersiz derecede beslenmesi ve dengesiz beslenme sonucunda vücutta vitamin eksikliği meydana gelir. Özellikle B vitamini eksikliği omuz bölgesinde karıncalanma ve uyuşma gibi problemlere neden olurken; bu hastalığın tedavi edilmesi için gerekli tetkiklerin yapılması son derece önemlidir.

Alkol ve sigara tüketimi, omuz uyuşması sebepleri arasında yer alır. Alkol tüketiminin fazla olması sinir hasarına sebebiyet vereceğinden vücudun belirli bölgelerinde uyuşma olmasına sebep olur. Sigara tüketimi de vücutta bazı hasarlara sebebiyet verdiğinden uyuşma olmasını destekler. Sağlıklı yaşam için bu gibi şikâyetler meydana geldiğinde doktor kontrolü ile şikâyetlere bağlı herhangi bir başka hastalık bulunmuyorsa kişinin alkol ve sigara tüketimini azaltması; hatta bu kullanımlardan uzak durması sağlık açısından son derece önemlidir.

Kırık, omuz bölgesinde uyuşma sebepleri arasında kırık omuz şikâyetleri de yer alabilir. Kişi omzunun kırıldığını fark etmediği zaman bu bölgede öncelikle uyuşma ve karıncalanma gibi problemler görülür. Ayrıca omuz bölümünde kırık oluşması kol bölgesine doğru yayılan uyuşmalara sebep olur. Kırık ile kişide uyuşmanın yanında şiddetli ağrılar oluşur. Tedavi için vakit kaybedilmeden doktora gidilmesi; vakitlice kırığa müdahale edilmesi omuz uyuşmasının geçmesine sebep olur.

Duruş bozuklukları, omuz bölümünde uyuşma sebepleri arasında yer alır. Kişinin başını sürekli sabit tutması omuz bölgesinde uyuşma olmasına sebebiyet verir. Dinlenmeyle geçerken; uygunsuz yastık kullanımı omuz uyuşmasının sebepleri arasında yer alır.
" } ] }